Home Info

Cum ne gasiti

Voiteg - 307470

Telefon:

0728 284353
0740 031040

e-mail:

office.voiteg@yahoo.com

 

Cursul de Mecanici Agricoli

Completeaza si  trimite prin E-mail!

 

Peste 300 de fermieri banateni s-au pregatit la Scoala Agricola din Voiteg PDF Imprimare

 

Fermierii banateni si nu numai, au beneficiat de experienta în formare profesionala a centrului de pregatire agricola din Voiteg, fiind un proiect al Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului “Regele Mihai I al Romaniei” din Timisoara. Centrul de pregatire implementeaza un know-how german, testat si verificat în tara de origine de scoala Deula Kirchheim u. Teck întro perioada de peste 30 de ani de experienta.
Un numar de 10 teme specifice ocupatiei de Mecanic agricol au fost parcurse de fermierii participanti, sub atenta îndrumare a personalului de specialitate, 2/3 din timp fiind ocupat de pregatirea practica.
Din totalul participantilor 70 % au fost cu vârsta cumprinsa între 18 si 35 de ani.
În urma examenului, fermierii au dobândit recunoastere nationala si europeana pentru competentele si deprinderile caracteristice ocupatiei.

 

12.03.2015                                                                                                                                      Conf. univ. dr. Ciprian George FORA

 
Instruirea primei serii de arbitrii pentru iepuri si animale de blana PDF Imprimare

 

Centrul Româno-German de Pregatire si Perfectionare Profesionala în Domeniul Agriculturii din Voiteg a organizat, în parteneriat cu Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului din Timisoara si Asociatia Crescatorilor de iepuri si animale de blana din Timisoara, cursul de „Arbitraj pentru iepuri si animale de Blana”.  La curs au participat 10 pasionati în domeniu care, în urma parcurgerii celor 40 de ore de pregatire (16 teorie si 24 practica), au sustinut si promovat examenul de absolvire obtinând astfel diploma prin care sunt recunoscute competentele dobândite.