Home Despre noi

Cum ne gasiti

Voiteg - 307470

Telefon:

0728 284353
0740 031040

e-mail:

office.voiteg@yahoo.com

 

Cursul de Mecanici Agricoli

Completeaza si  trimite prin E-mail!

Despre noi PDF Imprimare
Index articol
Despre noi
Azi
Maine
Toate paginile

Centrul Romano-German de Pregatire si Perfectionare Profesionala in Domeniul Agriculturii, din localitatea Voiteg, este un centru modern, conform cu standardele europene, care continua un concept initiat in anul 1926 de fondatorii „Scolii Agricole din Voiteg”, concept care azi, ca si la acea vreme, se contureaza in jurul necesitatii dobandirii de cunostinte si deprinderi practice ale agricultorilor.

Voiteg/Timis

Ieri

Istoria Scolii Agricole din Voiteg, incepe in anul 1926, cand un deputat al svabilor din Parlamentul Romaniei de la acea vreme impreuna cu secretarul general al Asociatiei Agricole a Svabilor au propus taranilor sa realizeze un centru de pregatire practica pentru tineretul care urma sa activeze in agricultura.
In luna iunie a anului urmator s-a constituit scoala agricola ca societate pe actiuni, pentru a putea strange fondurile necesare realizarii proiectului in valoare de 12 milioane de lei. Valoarea unei actiuni a fost stabilita la o mie de lei, ceea ce reprezenta echivalentul a 100 Kg de grau. Doua treimi din suma totala a fost, astfel, realizate prin „subscriptiuni” din partea agricultorilor, iar o treime prin imprumut bancar ipotecar. Inceputurile scolii au coincis, insa, cu perioada de recesiune economica, ce a durat pana aproape de inceputul anului 1934. Din criza financiara a fost salvata prin sprijinul financiar si moral al profesorului Adolf Munzinger de la Universitatea Hohenheim, coleg si ulterior prieten cu marele agronom roman Gheorghe Ionescu Sisesti, care era ministrul agriculturii din Romania. Printr-un ordin dat la sfarsitul anului 1934, Scoala Agricola din Voiteg a fost acreditata de catre Guvernul Romaniei.