Home Despre noi

Cum ne gasiti

Voiteg - 307470

Telefon:

0728 284353
0740 031040

e-mail:

office.voiteg@yahoo.com

 

Cursul de Mecanici Agricoli

Completeaza si  trimite prin E-mail!

Despre noi - Azi PDF Imprimare
Index articol
Despre noi
Azi
Maine
Toate paginile

 

 

Scoala Agricola din Voiteg a inceput activitatea in 1927 in urma unei colaborarii dintre fermierii svabi, Ministerul Agriculturii si de Externe din acea prerioada si Universitatea Hohenheim din Stuttgart. Sub aceasta denumire a functionat pana in 1949.
La preluarea scolii de catre Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului din Timisoara, in anul 2000, infrastructura era puternic afectata si  a necesitat investitii importante.

Pana in prezent dispunem de toata baza umana si materiala (descrise in partea a doua a prezentarii), baza necesara desfasurarii cursurilor de real folos pentru agricultori.


Azi

Centrul Romano-German de Pregatire si Perfectionare Profesionala in Domeniul Agriculturii continua traditia Scolii Agricole din Voiteg, centru care s-a constituit in anul 2007, la initiativa Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului din Timisoara, cu sprijinul centrului de pregatire Deula/Kirchheim u. Teck, Baden-Württemberg din Germania si al Forumului Democrat al Germanilor din Banat, ca „scoala de agricultura” pentru pregatirea practica a agricultorilor.
Obiectivul general al Centrului de pregatire si perfectionare este formarea profesionala a agricultorilor, care include cursuri de initiere, perfectionare, specializare, calificare, recalificare, precum si diverse intalniri tematice.
Dintre obiectivele specifice fac parte dobandirea de informatii, cunostinte si deprinderi relevante, care sa permita gospodarirea durabila a terenurilor agricole, cresterea calitatii managementului la nivel de ferma, modernizarea sectorului agricol, determinand astfel reducerea somajului in zona rurala.
Centrul de pregatire si perfectionare este o unitate de pregatire practica „o casa deschisa”, non-profit, pentru adultii care doresc sa-si insuseasca cunostinte teoretice si practice conforme cu cel mai nou standard al tehnicii agricole in concordanta cu cerintele de protectie a mediului inconjurator.
Cursurile oferite sunt de perfectionare pentru mecanici agricoli (80 de ore) si de calificare pentru lucratori in cultura plantelor (360 de ore).